Nieuws
Wat er bij ons speelt!

InterimPay en Vitesse slaan handen ineen
Vitesse kan opnieuw heugelijk nieuws wereldkundig maken. Interim-pay is vanaf seizoen 2024|2025 partner van de club.
De ontwikkelaar van een financieel technologieplatform tekent een contract tot media 2025 in Arnhem.
Read More

Issues with self-employed workers (ZZP) in the Netherlands
In 1996, the GAK (UWV) had wage inspectors employed to examine clients of freelancers and ZZP-ers to determine if there was an employment relationship. The main …
Read More

Guidelines from the EU to member states regarding platform work and the use of self-employed workers (ZZP).
EU rules for platform work Platform work is a new way to match supply and demand for paid labor…
Read More

InterimPay oprichter Maarten Wienbelt zet zich in voor belangen flexwerkers
Oprichter van InterimPay, Maarten Wienbelt, weet waar hij het over heeft. Sinds 1994 is hij actief in de arbeidsbemiddeling en een ervaren bestuurder in het speelveld van flexibele arbeid.
Read More

Vitesse kan opnieuw heugelijk nieuws wereldkundig maken. Interim-pay is vanaf seizoen 2024|2025 partner van de club. De ontwikkelaar van een financieel technologieplatform tekent een contract tot medio 2025 in Arnhem.
Edwin Reijntjes, algemeen directeur ad interim van Vitesse, is zeer tevreden over de nieuwe samenwerking met Interim-pay. “Interim-pay is een jong bedrijf met waanzinnig veel ambitie. De samenwerking komt voort uit een aantal zeer positieve en energieke gesprekken, waardoor wij overtuigd zijn geraakt van hun innovatieve en dynamische werkwijze.
Ze timmeren aardig aan de weg. Voor ons is het een welkome versterking van een groeiend rijtje betrouwbare partners. We zijn Interim-pay dankbaar voor het vertrouwen in de club.”
Robin van Iperen, CEO van Interim-pay, kijkt uit naar de samenwerking met Vitesse. “Dit is een prachtige stap voor ons. Wij zijn geïnspireerd geraakt door de positieve tendens die is ontstaan rondom Vitesse en willen ons commitment graag afgeven aan de club, zodat we samen een stabiele groei kunnen realiseren. Ik heb waanzinnig veel vertrouwen in een succesvolle samenwerking!”
Over Interim-pay
Interim-pay is een betaal platform dat zich richt op het dagelijks uitbetalen van netto salarissen voor studenten en oproepkrachten. Hierdoor kunnen bedrijven een veel breder aanbod krijgen van personeel op de momenten dat het druk is. Interim-pay financiert de salarissen voor, zodat er voor de werkgever geen extra handelingen zijn behoudens het goedkeuren van de gewerkte uren. Daarnaast helpen zij bedrijven met het betalen van werknemers, binnen de reglementen van de wetgeving. Interim-pay speelt in op de Europese richtlijnen voor platform bedrijven en biedt een oplossing tegen schijnzelfstandigheid. Daarnaast werkt Interim-pay samen met de Flexmeister app, een app waarmee bedrijven en oproepkrachten zoals studenten kosteloos met elkaar kunnen verbinden.
Interim Pay en Vitesse slaan handen ineen. (2024, August 28). https://www.vitesse.nl. Retrieved August 28, 2024, from https://www.vitesse.nl/nieuws/2024/interim-pay-en-vitesse-slaan-handen-ineen

InterimPay oprichter Maarten Wienbelt zet zich in voor belangen flexwerkers.
Oprichter van InterimPay, Maarten Wienbelt, weet waar hij het over heeft. Sinds 1994 is hij actief in de arbeidsbemiddeling en een ervaren bestuurder in het speelveld van flexibele arbeid. Zijn laatste initiatief, InterimPay, is de weerslag van zijn visie op hoe de arbeidsmarkt kan én moet veranderen. In een open gesprek vertelt hij hoe dagelijkse betaling voor zowel flexwerkers als werkgevers enorme voordelen heeft.
Met flexwerkers doelt hij op mensen die tijdelijk of op oproepbasis werken, zonder vaste uren of langdurige verplichting. Een heel diverse groep, bestaande uit bijvoorbeeld studenten die flexibel werk zoeken naast hun studie, ouderen die een bijverdienste willen en anderen die de vrijheid waarderen om te werken waar en wanneer het hen uitkomt. Juist voor deze groep is dagelijkse betaling een uitkomst, volgens Wienbelt.
Flexibiliteit voor een nieuwe generatie
Wienbelt heeft altijd de vinger aan de pols gehouden in een arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is. “Wat ik zie, is dat de arbeidsmarkt sterk is veranderd. Steeds meer mensen willen zelf de balans tussen werk en privé bepalen en flexibel kunnen werken. Uit cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels 41 procent van de werkenden in Nederland geen vaste arbeidsovereenkomst heeft – dat zijn 2,7 miljoen mensen met een flexcontract en 1,2 miljoen zzp’ers.” Ook werkgevers zijn gebaat bij deze ontwikkeling: “Veel werkgevers hebben die flexibiliteit nodig. Of het nu gaat om de horeca, waar het personeelsbestand afhankelijk is van het weer, of sectoren die pieken en dalen in werkdruk ervaren – denk aan de evenementenbranche, cateraars, retail en logistiek. Ze zoeken naar manieren om snel betrouwbare arbeidskrachten in te zetten, zonder vast te zitten aan complexe administratieve lasten.”
Elke dag salaris – een revolutie in betalingssystemen
De kern van InterimPay is de dagelijkse uitbetaling van gewerkte uren. Wienbelt legt uit dat deze aanpak is gebaseerd op trends en onderzoek, zoals een recent Amerikaans onderzoek waaruit bleek dat 71% van de medewerkers hun werkgever verlaat vanwege betalingsproblemen. “Betalingsproblemen? Dat mag je als werkgever niet hebben,” zegt hij met nadruk. De hele kern van InterimPay is dat we flexwerkers dagelijks uitbetalen. Die zekerheid maakt een enorm verschil. Uit onderzoek blijkt dat 84% van de flexwerkers liever werkt voor een opdrachtgever die snel betaalt. Het versterkt de relatie en bouwt vertrouwen op.” En dat is volgens Wienbelt essentieel in deze tijd. Er is een enorm tekort aan personeel, en direct betalen maakt een werkgever niet alleen extra aantrekkelijk, het zorgt er ook voor dat medewerkers langer verbonden blijven. Voor flexwerkers is het immers eenvoudig om te switchen naar een nieuwe opdracht en er is werk genoeg.
“Compliance zonder zorgen” – zekerheid voor de opdrachtgever
InterimPay is ontwikkeld met het oog op werkgevers die moeten voldoen aan de complexe wet- en regelgeving rondom het uitbetalen van flexibele krachten. “Werkgevers moeten tegenwoordig voldoen aan allerlei regels, van belastingafdrachten en pensioenbijdragen tot het vermijden van schijnzelfstandigheid, ” legt Wienbelt uit. “Met Interim- Pay nemen wij die zorg over en zorgen wij ervoor dat de opdrachtgever compliant blijft.” In de praktijk is het heel eenvoudig: de leidinggevende keurt aan het einde van de dag de gewerkte uren goed, en direct gaat er een signaal naar de bank.
Start in Arnhem en de dan hele wereld
In de eerste fase van hun groei zal InterimPay zich richten op bedrijven (en flexwerkers) in de regio Arnhem – Nijmegen. Maar uiteraard zijn de ambities niet beperkt tot de regio. InterimPay streeft ernaar om door Nederland heen en op termijn wereldwijd werkgevers en werknemers een platform te bieden dat flexibiliteit en naleving van regelgeving moeiteloos combineert. Wienbelt sluit het interview dan ook af met de woorden: “Ik geloof dat iedereen recht heeft op werk dat bij hem of haar past – en daar hoort ook een passende en tijdige beloning bij. Met InterimPay maken we dat mogelijk voor een nieuwe generatie werkenden en voor bedrijven die flexibel willen blijven. Kortom: vandaag gewerkt. Vandaag betaald.”


